SZULO2020 beszámoló

A Meseliget Edukációs és Személyiségfejlesztő Alapítvány a projektjén keresztül komplex programot tervezett nyújtani az egyéni munkarendes SNI-s gyerekeket nevelő szülőknek. Az alternatív oktatás egy újonnan kialakult célcsoportját több oldalról megtámogatta. Szakmai felkészítő programokat, közösségi támogatást valósított meg, melyek hosszútávon is segítséget nyújtanak az újonnan csatlakozók családok számára.

Fő céljuk egy olyan új támogató modell kialakítása, mely a többi alternatív oktatási csoport számára szintén használható legyen. Ezt sikerrel megvalósították!

1. A szülők havi rendszerességgel online találkoztak a korlátozások ellenére és lehetőségük volt az aktuális nehézségekről beszélgetni és apró örömöket megosztani a közösség tagjaival.

2. Gyerekneveléssel, oktatással és egyéni munkarenddel kapcsolatos szakmai találkozókat 7 hónapon keresztül megszervezték, kapcsolatot építettek olyan alapítványokkal akik hasonló programokat és célokat szeretnének elérni a családtámogatás terén.

3.A közösség alapozását és fenntartását személyes találkozásokkal megtámogatták, lehetőséget adva az ismerkedésre és az együttlétre.

A program egyik fő pillére a gyerekfelügyelet volt, melyet azoknak a szülőknek lett megszervezve, akik a projektben részt vettek, és ezáltal úgy vehettek részt a foglalkozásokon úgy, hogy gyerekeiket szakemberek felügyeletében biztonságban tudhattak.

.