Lendek Réka

Meseliget Alapítvány elnöke

Réka, matek-fizika-informatika nemzetközi tanár, személyközpontú tréner (Rogers Alapítvány), Égigérő Fa tanulócsoport szakmai vezetője

Legfontosabbnak a gyermekek egészséges fejlődését és lelki egyensúlyát tartom,  melyet odafigyeléssel és szeretettel tudok legjobban segíteni. Fő célom tehát a gyermekek egész lényére való fókuszálás.

Matematika-fizika egyetem és matematika mesteri diplomáinak megszerzése után Réka, nemzetközi iskolákban szerzett tapasztalatot, hagyományos, alternatív és nemzetközi programok alkalmazásában. Tanított matematikát, fizikát, természettudományokat és informatikát általános iskolásoknak és középiskolásoknak egyaránt, magyarul és angolul, de ha szükség volt még románul is.

Réka, kreatív személyiség aki lépést tart a gyerekkel- a szakmai könyveken felül, képzéseken vesz részt, drámapedagógia és játékpedagógia, resztoratív facilitátor képzés- megújulva szemléletben, hogy a gyerekeket még jobban megértse és segíteni tudjon úgy ahogy gyereknek és családjuknak a legjobb.

Fontos számára az önismeret, melyben leginkább gyerekeinek hálás, hogy segítenek a fejlődésben. Nagyon figyel a saját határaira és a gyerekeire, a családjára, mert itt a feladatokat mindennapokban kell megoldani, de valójában hatással vannak az egész életünkre.

A Meseliget alapítvány elnöke és projekt vezetőjeként olyan programokban dolgozik amivel családoknak, gyereknek és pedagógusoknak nyújt segítséget. Olyan családokkal akik tudják, hogy gyerekeiknek első sorban megértésre és szeretetre van szükségük, és szeretnének tenni- változtatni, jó-gyakolatot elsajátítani és alkalmazni, más szülőkkel tapasztalatot megosztani és egymástól tanulni, közösséghez tartózni- és mindezt azért hogy kapcsolatuk egyensúlyba kerüljön.