Könyvek a Meseliget gondozásában

Olyan szakmai könyveket fordítását támogatjuk, melyek kulcsfontosságúak és hasznosak lehetnek szülőknek, pedagógusoknak, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek: segítő, módszertani kiadványok, amelyek már kipróbálva, alkalmazva voltak sajátos nevelési igényű gyerekekkel és valós eredmények születtek a használatuk során.

2022 ben tervezett kiadvány:

A Képzeld el!  Tanítás a képzelet erejével című könyvében Kieran Egan, Grawemeyer Award  díjnyertes kanadai pedagógus, megmutatja hogyan lehet átalakítani a diákok tanulását és  azt is hogyan segíthetünk nekik abban, hogy értelmesebben és kreatívabban gondolkodjanak. Ennek az átalakító folyamatnak a középpontjában a képzelőerő áll,  ami lehet akár a szíve, mozgató szerve egy hatékony tanulási folyamatnak, amely hozzá  van kapcsolva a tanítás központi feladatához.

Ez a könyv egy alapokat megmozgató és átalakító könyv, amely rávilágít arra, hogyan  működik a gyerekek, diákok, tanulók képzelete a tanulás alatt. Megmutatja, hogy a kognitív eszközök megszerzésével hogyan fejlődik a tanulás hatékonysága. Ez a  megközelítés egyedülálló abban, hogy használja, bekapcsolja a képzelőerőt és az érzelmeket. A szerző bebizonyítja, hogy a tudás életre kel a diákok fejében, ha egy  bizonyos tartalom emberi érzésekkel, reménnyel, aggodalmakkal és szenvedéllyel van  bevezetve. Hogy megkönnyítse ezen egyedi módszer használatát, a könyv  tartalmaz egy széleskörben alkalmazható oktatási eszköztárat, mint pl. mese, ritmus, dráma,  ellentétek, közvetítés, elbeszélés stb.

A könyvben, a szerző lecke vázlatokat is bemutat különböző korosztályokon és  tantárgyakon keresztül. Útmutatót ad a tanároknak rengeteg példán és megközelítésen  keresztül, hogyan használni tudják a fent sorolt eszközöket amelyek felébresztik az intelligenciát  és a képzelőerőt.

Bármilyen képzetségű tanár, tanító, tanár fejlesztő pedagógus vagy bármilyen közösség  fejlesztő szakértő ebben a könyvben egy felbecsülhetetlen értékű anyagot talál melyet  felhasználhat az elméleti megértés alapjául, valamint a gyakorlatban használhatja annak  érdekében, hogy eredményesen életre keltse és fenntartsa a diákok képzelőerejét.