Rólunk

A Meseliget Edukációs és Személyiségfejlesztő Alapítvány 2020-ban kezdte tevékenységét. Fő célja a sajátos nevelési igényű (SNI), tanulási és magatartási nehézséggel küzdő (BTMN) valamint egyéb speciális  nevelési igényű ( kiemelkedő tehetségek, hátrányos vagy halmozottan hátrányos vagy fogyatékos személyek) életminőségének javítása, gyermekek oktatása, fejlesztése és inklúzió megvalósításnak segítése pedagógus programok által.

Célunk továbbá olyan alternatív tanulási környezetet biztosítani, közösségi csoport keretein belül, amelyben a gyermekek kis létszámú inkluzív csoportban tanulhatnak, és ahol speciális szükségleteik széles spektrumon figyelembe vannak véve. A közösségi csoportban alternatív és kreatív módszereket személyközpontúan alkalmazunk, fejlesztve többek a között kognitív képességeiket és a szociális kompetenciájukat ( és egyéb intelligenciát, lásd G. Howard: Többszörös intelligenciák)

Családoknak abban tudunk segíteni, hogy megtalálják gyermekük számára a légmegfelelőbb egyéni vagy kiscsoportos oktatási módszereket, vagy ha szükséges a megfelelő intézményt.  Különböző  szakterületekről (ADHD, AUTIZMUS), hasonló szemléletű és fókuszú alapítványokkal, szakemberekkel kapcsolatban vagyunk. 

Újdonság!! SZÜLŐKNEK

KREATÍV KALÁKA programunk, amelybe több tanár, szakember csatlakozott, hogy közösségformáló, egymást támogató és elfogadáson alapuló alkalmakat megvalósítsanak. A program keretén belül „modern kaláka” valósul meg, a kor szelleméhez és igényeihez igazodva. Ősi módszer, mely egyszerű és nem kell más mint a kapcsolódási szándék, na meg a „kéz ” kreativitása!