Rólunk

A Meseliget Edukációs és Személyiségfejlesztő Alapítvány 2020-ban kezdte meg tevékenységét. Az alapítvány alapítói és kuratórium tagjai, korábban külön-külön is gyerekek és családok segítésével foglalkoztak, alternatívan és korszerűen gyereket oktattak, szülői csoportokat vezettek.

Családoknak abban tudunk segíteni, hogy megtalálják a gyerekük számára a légmegfelelőbb egyéni oktatást és nevelési módszereket, szakemberekhez irányítjuk, gyógypedagógust és tanárokat, pedagógusokat ajánlunk számukra.

Az egyéni oktatáson felül a velünk kapcsoltba lévő családoknál, felmerült az igény a csoportos, kis közösség megalapítására ahol a gyerekek továbbra is megkaphatnák az egyéni odafigyelést, ugyanakkor a közösség révén a szociális fejlődés alapfeltételeit is. A Meseliget alapítvány ezeknek a gyerekeknek és családjaiknak szeretne a jövőben segítséget nyújtani valamint  kiterjeszteni vagy továbbfejleszteni a tapasztalatokat a közösségi csoport létrehozásával és ennek fenntartásával.

Az alapítvány célja többek között a hátrányos vagy halmozottan hátrányos vagy fogyatékos személyek életminőségének javítása, fogyatékos gyermekek oktatása, fejlesztése. Ezen felül megjelenik célkitűzésnek még az edukáció a családsegítésben, valamint az élményszerű és személyközpontú tanulás megvalósulása és népszerűsítése. Az alapítvány a pályázatokkal a speciális nevelést igénylő gyermekek közül kívánja segíteni főként azon gyermekeket, akik egyéni munkarendben vannak és azokat is akik a hagyományos iskola keretei között nem boldogulnak.

Célunk olyan alternatív tanulási környezetet biztosítani számukra közösségi csoport keretein belül, melyben a gyermekek kis létszámú (6-10 fő) csoportban tanulnak és ahol speciális szükségleteik széles spektrumon figyelembe van véve. A közösségi csoport olyan alternatív és kreatív módszerekkel oktatná és nevelné a gyerekeket a kiscsoportos környezetben, mely oktatási és nevelési környezet fejleszti többek között kognitív képességeiket, valamint társadalomba történő beilleszkedésükhöz szükséges készségeiket  is.

A tanulási és önismereti folyamat fejlesztésére komplex szemléletben igyekszik a közösségi csoport minden résztvevőjét támogatni olyan programcsomaggal, mely a gyermekek fejlesztése mellett fókuszba helyezi a szülőket és a gyermekekkel foglalkozó pedagógusokat is.