Rólunk

A Meseliget Edukációs és Személyiségfejlesztő Alapítvány 2020-ban kezdte tevékenységét. Fő célja a sajátos nevelési igényű (SNI), tanulási és magatartási nehézséggel küzdő (BTMN) valamint egyéb speciális  nevelési igényű ( kiemelkedő tehetségek, hátrányos vagy halmozottan hátrányos vagy fogyatékos személyek) életminőségének javítása, gyermekek oktatása, fejlesztése és inklúzió megvalósításnak segítése pedagógus programok által.

Célunk továbbá olyan alternatív tanulási környezetet biztosítani, közösségi csoport keretein belül, amelyben a gyermekek kis létszámú inkluzív csoportban tanulhatnak és ahol speciális szükségleteik széles spektrumon figyelembe vannak véve. A közösségi csoportban alternatív és kreatív módszereket személyközpontúan alkalmazunk, fejlesztve többek a között kognitív képességeiket és a szociális kompetenciájukat.

Családoknak abban tudunk segíteni, hogy megtalálják gyermekük számára a légmegfelelőbb egyéni vagy kiscsoportos oktatási módszereket, vagy ha szükséges a megfelelő intézményt.  Különböző  szakterületekről (ADHD, AUTIZMUS), hasonló szemléletű és fókuszú alapítványokkal, szakemberekkel kapcsolatban vagyunk.